2008. február 23., szombat

A vér csata

Ulden odament az apja várába.
- Apám, ezt a csatát igaz megnyertük, de Edrosz hamarosan újra fog támadni egy hatalmas sereggel, úgyhogy megelőző csapást kell mérnünk rájuk.
- Rendben, de vidd a testvéreidet is.
- A legkisebb öcsédet kérd meg arra, hogy dolgozzon ki egy jó haditervet. Így ha jól számolom összesen lessz a csatára225000 harcosotok.
- Rendben, akkor készülődök a holnapi csatára. A katonáim nagyon jól képzettek.
A haditerv végül az lett, hogy az első 5 sor lándzsás legyen, mögöttük pedig íjászok, az íjászok mögött meg harci szekerek, aminek két kereke van, illetve fogatoknak hívják és a kerekük közepén hegyes vas tüske van. És azok a fogatok még akkor belemennek a dárkokba amikor a tünde íjászok még nem lőnek. És az eléggé szét fogja zilálni a dárk sereget. A tünde sereg el indult. A dárkok már felsorakoztak. Ulden az egyik szekéren volt. - Gyerünk fogatok, előre! A fogatok elindultak, belementek a már rohanó dárk seregbe. A vas tüskék úgy vágták szét a dárkokat, hogy azoknak ordítani sem maradt idejük. Soknak levágta a végtagjait, nagyon véres csata volt ez. Csak úgy folyt a vér. De ekkor a dárkok vezére is megszólalt: - Íjasok, lőjjeteeeeeeeeek - és akkor néhány fogaton egy tündét eltaláltak, de a tündék kőhajító gépekkel kezdték lőni a dárkokat. A dárkok egy része nekiment a tündéknek és akkor kezdődött csak a véres csata. Az egyik dárk beleugrott a lándzsákba és azt teljesen szétszúták. Akkor jött egy nagy csapat fogatos tünde, akik oldalba támadták a dárkokat és csak repültek a fejek lábak kezek. Egy csomó dárkot el is fogtak. Erre az összes megmaradt dárk menekült Ulden felkiáltott: - A fogjokat vigyétek el a várba, már eldöntöttem hogy mit csináljunk velük.

Nincsenek megjegyzések: