2008. február 22., péntek

A dárk háború

A dárkok ki is csalták a tündéket a várból úgy, hogy messzebb álltak a vártól, de pont csak annyira, hogy a tündék lássák őket. Mert tudták, hogy a tündék nem mernek nyíltan ütközni, mert az veszélyesebb lenne nekik. De így egy tünde sem tudott kimenni a várbol élelemért meg újabb anyagokért, mert azt rögtön megölnék a dárkok. A legközelebbi ilyen jobb csatahely az úgynevezett Szikla Völgy volt, ami teljesen lapos, de mögötte van egy nagy szikla emelvény.
A tündék várának volt egy titkos kis kapuja ahol úgy kivonultak hogy azt a dárkok észre sem vették. De persze a dárkoknak volt ott ennivalójuk meg innivalójuk, ezért őnekik jó dolguk volt, nem úgy mint a tündéknek.
A dárkok kábé egy kilométerre lehettek a Szikla Völgytől és meglátták a tündéket. A tünde sereg egyik fele kiált a szikla emelvény elé a másik fele a szikla emelvényre ment fel. Amikor a dárkok ezt meglátták, rögtön támadtak. A vezérük már parancsolt is:
- Első sorok pajzs sort! Íjászok készüljetek!
- Uram, túl messze vannak az íjászok.
- Nembaj, akkor íjászok menjetek előrébb!
Erre Ulden azt mondta:
- Lándzsások, menjetek az íjászok elé. Íjászok, mindenki célozzon.
A lovasok is és a gyalogság is, és a szikla emelvényen is minden tünde célzott. Ulden már parancsolta is: - Nyilakat kilőni! Ordította és akkora nyílzápor ment a dárkokra hogy azok mint a dominó sor dőltek le. 34 sor dárk halt meg, de abból lehetett látni hogy jól bírják a fájdalmat, mert sok dárk csak 5 nyílvessző után halt meg. A dárkok nem vonultak vissza. És belerohantak a tündék lándzsa erdejébe. Nagyon nagy volt a csata. Eközben a tünde vár felszabadult. Ulden felkiáltott az íjászoknak: - Gyerünk vegyétek elő a kardokat! Előre mindenkinek! Lovasok, előre! És Ulden meglátta a dárk vezért, előkapta az íját és belelőtt hármat. Erre aztán a dárkok elmenekültek. Ulden azt mondta:
- Még visszajönnek. Edrosz még bosszút áll.

Nincsenek megjegyzések: