2008. június 24., kedd

A nagy bukás

Átosznak jó ötlete támadt, de tudta, hogy rengeteg emberébe fog ez kerülni. Ulden már előre ivott a medve bőrére: gondolta, hogy biztos nyernek, mert ilyen sok emberük van. Előkészült. - Ne hozzatok kőhajitókat, csak gyalogságot! Mindenki hozzon magával íjat!
A két hatalmas sereg megindult.Ulden kiáltott: -Lőjjetek! - és több ezer nyilvessző szállt a dárkok felé. Annyi, hogy elsötétült az ég, nem lehetett látni a napot a sok nyilvesszőtől. A dárkokat halomra lőtték. De ez is Átosz tervének része volt, mert a sok halott dárk védett a nyilvesszők ellen. De a legfőbb dolog az az volt: Átosz titokban harminc kőhajitót hozott, amit a tündék nem láttak, mert eltakarták a halottak, és a kőhajitókkal robbanó bogyós bombákat akart kilőni.
Uldenék megindultak. Átosz csak erre várt. Amikor Ulden néhány emberrel felért a halottas dombra, parancsot adott a tüzelésre. Nem azokat akarta eltalálni, akik a halottas domb tetején voltak, hanem mögöttük lenn a több tízezer harcost. Siketült is neki, azt a pár megmaradt harcost meg aki a dombon volt már könnyű volt letarolni. Ulden ijedten hátranézett amint meghallotta a robbanásokat és az egész sereg elpusztult. Uldent akkor Átosz vágta hátba egy fejszével úgy, hogy azonnal elterült Ulden a földön.
Ulden húga 100 emberrel jött, hogy megnézze a csatát, amikor meglátta hogy a több tízezer harcosból egy sem élt.

Nincsenek megjegyzések: